Sfinti romani
 
Articole
Sfinti romani
Calendar Sfinti
Sfanta Lumina
Pilde crestine
Link-uri web
Cautare in site
Contact
Harta site
Calendar crestin ortodox 13 ianuarie Print E-mail
Calendar crestin ortodox - Calendar crestin ortodox ianuarie

Sinaxar 13 Ianuarie

 

Sf. Stratonic

În aceasta luna, în ziua a treisprezecea, pomenirea sfintilor mucenici Ermil si Stratonic.

Acesti doi sfinti mucenici au trait pe vremea împaratului Liciniu (307-324).

Sfântul Ermil era diacon si, marturisind înaintea împaratului numele lui Hristos, mai întâi a fost batut cu toiege de arama peste fata.

ErmilSi cu toate ca era plin de rani, el îndemna pe prietenul sau Stratonic sa nu se spaimânteze si sa-si tina firea, caci atunci când Ermil era batut cu toiege, Stratonic plângea de mila lui. Atunci au priceput calaii ca si el este de un gând si de o vointa cu Ermil. Deci, fiind întrebat de împarat, a marturisit ca este crestin. Atunci, batându-l si pe el, l-au aruncat împreuna cu Ermil, în apa Istrului, adica în Dunare, unde amândoi au primit fericit sfârsit.

Tot în aceasta zi, pomenirea cuviosului parintelui nostru Iacob cel din Nisibe, în Mesopotamia.

Cuviosul Iacob s-a nascut si a crescut în marea cetate a Nisibei. Si iubind viata cea pasnica si linistita s-a retras în munti si s-a supus vitejeste lipsurilor pustiului, vara fiind ars de soare, iarna chinuit de ger si de înghet. Hrana lui erau ierburile salbatice, bautura apa, cu masura, iar haina, un biet acoperamânt. În timp ce îsi secatuia trupul în acest chip, dobândea multa hrana duhovniceasca pentru suflet. De aici îi venea îndrazneala catre Dumnezeu si puterea de a vedea cele viitoare; iar din harul Duhului Sfânt a primit puterea de a face minuni. Trecând odata pe o carare, a vazut câteva femei stând fara rusine lânga un izvor. El a facut ca izvorul sa sece, iar femeilor le-a albit parul capului. Rugat fiind, a facut ca apa sa izvorasca iarasi, însa pe femei le-a lasat cu capul înalbit. Pe un judecator persan, care facuse o judecata nedreapta, l-a îngrozit. Caci aflându-se acolo o piatra mare, sfântul a blestemat-o de s-a zdrobit, asa ca a îngrozit pe cei ce erau de fata. Si temându-se judecatorul a înnoit judecata si a dat hotarâre dreapta. Niste scamatori, lasând sa se creada ca unul din ei este mort, au cerut ajutor de la fericitul Iacob, care trecea pe acolo. Fericitul a dat cu adevarat mortii pe cel prefacut mort; dar dupa aceasta iarasi l-a înviat. Când era episcop în patria sa Nisibe, a fost de fata si el la sinodul de la Niceea, unde necuratul Arie a fost anatematizat. Acesta dupa ce a fost caterisit, vrând prin viclenie sa intre în biserica si sa slujeasca, a murit, datorita rugaciunilor lui Iacob, varsându-si intestinele. Când Sapor, împaratul persilor, a venit si a înconjurat Nisibe cu multe mestesugiri, si se gatea sa intre în cetate, sfântul numai s-a aratat, iar persii au fost pusi pe fuga, caci un nor de muste si de tântari razboindu-se cu ei, le-a întepat caii si elefantii, de au rupt legaturile si s-au împrastiat. Iar împaratul, cuprins de nedumerire, s-a întors în tara lui, fara nici un câstig. Facând aceste minuni si ajungând la adânci batrâneti, fericitul Iacob a încetat din viata.

Tot în aceasta zi, pomenirea sfântului mucenic Atanasie, care, fiind batut cu toiege, s-a savârsit.

Tot în aceasta zi, pomenirea sfintilor mucenici Pahomie si Papirin, care în râu s-au savârsit.

Tot în aceasta zi, pomenirea târnosirii Manastirii proorocului Ilie, din Valea Adanca.

Tot în aceasta zi, pomenirea cuviosului parintelui nostru Maxim Cavsocalivitul, care a sihastrit în Sfântul Munte al Athosului, la anul o mie trei sute douazeci, si care în pace s-a savârsit.

Viata sfantulu Maxim Cavsocalivitul, scrisa de Teofan, egumenul Mănăstirii Vatopedi 5muntele Athos.

Din scrierile sfantului Maxim Calsocalivitul de la Muntele Athos.

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

 

 


Sfanta Parascheva - poate fi considerata sfanta romanilor ? Cred ca cele mai mari personalitati ale unei tari nu sunt altii decat cei sfinti ai ei . Vezi vietile celor sfinti si in special cea a Sfintei Parascheva .


Produsul Carotenoid Complex asigura o vedere sanatoasa. Carotenoid Complex.

 
< Prev   Next >
Cele mai vizualizate
Articole

Diverse

In magazinul naturist GNLD al www.deostar.ro gasiti o gama larga de produse, printre care celebrul Carotenoid Complex, ce poate trata degenerescenta maculara, in forma umeda si uscata, precum si alte probleme oculare, apreciat de milioane de oameni din intreaga lume, care si-au recapatat vederea cu ajutorul lui, suplimentul ce contine calciu, magneziu si vitamina D3 Kal Mag, ce ajuta la rezolvarea cu succes a spasmofiliei (pana acum mii de cazuri tratate), precum si explozia de acizi grasi Omega 3 (toti cei 8 acizi grasi Omega 3) din produsul Omega 3 Salmon Oil Plus. Acest produs este singurul din lume care contine intr-o singura capsula toti cei 8 acizi grasi ai familiei Omega 3. Beneficiile lui sunt atat de mari incat sunt necesare cateva pagini pentru a le reda.
In acelasi magazin naturist online se poate achizitiona si Flavonoid Complex, care amelioreaza pana la disparitie problemele generate de hemoroizi si varice, avand un exceptional continut de flavonoide in forma concentrata, faimosul detoxifiant (conceput de unul dintre intemeietorii chimioterapiei moderne, doctorul Arthur Furst, toxicolog de faima mondiala) numit Betaguard , folosit in tratamentul post-chimioterapiei, precum si unul dintre cele mai vechi si apreciate produse ale GNLD, si anume Tre En En - care mareste randamentul de absorbtie si procesare a diversilor nutrienti de catre celulele corpului uman. Pentru barbati, in special pentru cei trecuti de adolescenta recomandam produsul premium numit HerbalV, integral natural, facut din multe plante (=ierburi), de unde ii vine si numele: HerbalV. Numele de Herbal poate parea exotic, insa rezultatele herbalului sunt foarte reale.
Putem recomanda pentru repararea functionalitatii si sanatatii articulatiilor si a cartilagiilor (extrem de folositor pentru sportivi ca si pentru varstnici) excelentul produs Full Motion. Substantele active continute in Full Motion sunt capabile , dupa cateva luni de administrare constanta, sa refaca tesutul cartilaginos afectat. Un nume de tinut minte : Full Motion de la GNLD.
DIstribuim produse GNLD online inca din 2008 si va asteptam cu drag pentru a va prezenta mai mult despre aceste produse la magazinul naturist Neolife.
© 2019 Sfinti romani