Sfinti romani
 
Articole
Sfinti romani
Calendar Sfinti
Sfanta Lumina
Pilde crestine
Link-uri web
Cautare in site
Contact
Harta site
Turmalina

www.vitaminamea.ro - un blog despre toate vitaminele (inclusiv vitamina E si A) si mineralele necesare corpului nostru. Sursa ta de informatii despre vitamine si minerale. Un magazin online care vinde produse cu turmalina. Acest mineral (turmalina) la contactul cu pielea, adica la marirea temperaturii ei, va genera raze infrarosii, precum si un curent electric slab si un camp magnetic asociat acestuia. Turmalina de la eden line are efecte vindecatoare in multe afectiuni, datorita emisiilor cristalului de turmalina. Incercati produse cu turmalina (centuri de tratament cu turmalina pentru articulatii si coloana realizate prin tehnologia turmalinei lichide.

Schimonahiile Fevronia, Sofia si Olimpiada, Manastirea Agafton-Botosani Print E-mail
Sfinti romani - Sfinti romani intre 1850-1900

SCHIMONAHIILE FEVRONIA (+ 1895),
SOFIA (+ 1897) ŞI OLIMPIADA (+ 1902)

Mănăstirea Agafton-Botoşani

Aceste trei călugăriţe erau surori după trup cu mama poetului Minai Eminescu din familia Iuraşcu. Părinţii lor din satul Ipoteşti au avut cinci fete pe care le-au crescut în frică de Dumnezeu. Trei dintre ele s-au făcut călugăriţe în Mănăstirea Agafton, iar două s-au căsătorit în satul natal.

Întâi a venit la mănăstire în anul 1850 maica Fevronia. După doi ani a adus şi pe sora ei mijlocie, maica Sofia. După încă doi ani, amândouă au adus pe sora lor mai mică, Olimpiada.

Maicile Fevronia şi Sofia erau schimnice şi se nevoiau mai mult la chilii cu citirea zilnică a Psaltirii, cu postul şi cu metaniile. Maica Olimpiada se îngrijea, pe lângă cele duhovniceşti, cu lucrul la grădină, cu ascultarea la obşte, cu facerea mâncării şi cu primirea închinătorilor. Spuneau ucenicele lor că aceste trei călugăriţe erau model în Mănăstirea Agafton, pentru celelalte 150 de monahii, căci se rugau şi posteau împreună, mergeau la biserică împreună şi trăiau în multă smerenie şi dragoste.

Prin anul 1880, maicile Fevronia şi Sofia au adus la mănăstire încă o nepoată de a lor, pe fiica unei surori din Ipoteşti, numită Safta Velisarie. Aceasta a ajuns mai târziu călugăriţă vestită, sub numele de Xenia.

Pe lângă rugăciune şi lucrul mâinilor, cele trei călugăriţe se îndeletniceau şi cu scrierea şi citirea sfintelor cărţi. Iar când veneau la ele călugăriţe din mănăstire sau femei de prin sate, maicile Fevronia şi Sofia puneau pe una din ucenice să le citească cuvânt de folos din Sfânta Scriptură, din Pateric sau din Vieţile Sfinţilor. După ce le mângâiau sufleteşte, le slobozeau cu pace. Aceste trei călugăriţe au dat o educaţie deosebită nepotului lor Mihai (poetul Mihai Eminescu), care poposea adesea la chiliile lor şi se îndeletnicea cu scrisul şi cititul.

În anul 1895, schimonahia Fevronia s-a mutat la cele veşnice. După doi ani, s-a mutat la odihnă şi sora ei, schimonahia Sofia. Iar în anul 1898, soborul Mănăstirii Agafton alege ca stareţă pe smerita călugăriţă Olimpiada Iuraşcu, care conduce obştea cu multă blândeţe şi înţelepciune timp de cinci ani de zile. În anul 1902, monahia Olimpiada se mută cu pace din viaţa aceasta şi este îngropată lângă surorile ei.

 

 


Sfanta Parascheva - poate fi considerata sfanta romanilor ? Cred ca cele mai mari personalitati ale unei tari nu sunt altii decat cei sfinti ai ei . Vezi vietile celor sfinti si in special cea a Sfintei Parascheva .


Produsul Carotenoid Complex asigura o vedere sanatoasa. Carotenoid Complex.

 
Next >
Cele mai vizualizate
Articole

Diverse

In magazinul naturist GNLD al www.deostar.ro gasiti o gama larga de produse, printre care celebrul Carotenoid Complex, ce poate trata degenerescenta maculara, in forma umeda si uscata, precum si alte probleme oculare, apreciat de milioane de oameni din intreaga lume, care si-au recapatat vederea cu ajutorul lui, suplimentul ce contine calciu, magneziu si vitamina D3 Kal Mag, ce ajuta la rezolvarea cu succes a spasmofiliei (pana acum mii de cazuri tratate), precum si explozia de acizi grasi Omega 3 (toti cei 8 acizi grasi Omega 3) din produsul Omega 3 Salmon Oil Plus. Acest produs este singurul din lume care contine intr-o singura capsula toti cei 8 acizi grasi ai familiei Omega 3. Beneficiile lui sunt atat de mari incat sunt necesare cateva pagini pentru a le reda.
In acelasi magazin naturist online se poate achizitiona si Flavonoid Complex, care amelioreaza pana la disparitie problemele generate de hemoroizi si varice, avand un exceptional continut de flavonoide in forma concentrata, faimosul detoxifiant (conceput de unul dintre intemeietorii chimioterapiei moderne, doctorul Arthur Furst, toxicolog de faima mondiala) numit Betaguard , folosit in tratamentul post-chimioterapiei, precum si unul dintre cele mai vechi si apreciate produse ale GNLD, si anume Tre En En - care mareste randamentul de absorbtie si procesare a diversilor nutrienti de catre celulele corpului uman. Pentru barbati, in special pentru cei trecuti de adolescenta recomandam produsul premium numit HerbalV, integral natural, facut din multe plante (=ierburi), de unde ii vine si numele: HerbalV. Numele de Herbal poate parea exotic, insa rezultatele herbalului sunt foarte reale.
Putem recomanda pentru repararea functionalitatii si sanatatii articulatiilor si a cartilagiilor (extrem de folositor pentru sportivi ca si pentru varstnici) excelentul produs Full Motion. Substantele active continute in Full Motion sunt capabile , dupa cateva luni de administrare constanta, sa refaca tesutul cartilaginos afectat. Un nume de tinut minte : Full Motion de la GNLD.
DIstribuim produse GNLD online inca din 2008 si va asteptam cu drag pentru a va prezenta mai mult despre aceste produse la magazinul naturist Neolife.
© 2019 Sfinti romani